30. elokuuta 2014

Vauvan haalari.

Tilasin jo tovi sitten Metsolan verkkokaupasta ihanaa vinoraitakangasta (ylläri) vauvan haalaria varten. Kaavojen etsintään kuluikin yllättävän kauan aikaa enkä siltikään löytänyt mieluista ohjetta selattuani useammat Ottobre ja Suuri Käsityö -lehdet. Lopulta päädyin ostamaan kirppikseltä muutalla eurolla KappAhlin jumperin jonka purkasin sitten kaavoiksi.

Alkuperäinen haalari oli mielestäni aavistuksen leveä, joten kavensin omaa tekelettäni hieman ja pidensin lahkeita&hihoja. Vartalo-osasta olisi voinut vieläkin ottaa hieman pois mutta se nyt ei ole iso homma surauttaa jos sattuukin tulemaan kovin hoikka vauva tällä kertaa.

Tämä oli siis ensimmäinen ompelemani jumpperi ja pelkästään vaatteiden ompelusta oli ehtinyt kulua aikas kauan. Kantapään kautta siis mentiin ja purkamista välillä riitti. Aluksi ompelin vetoketjun suoraan raitakankaaseen mutta se jäi ikävästi kuprulle joustavan trikoon vuoksi. Niinpä laitoin vahvikekankaan väliin ja vielä ohutta mustaa kangasta ympärille niin johan sai vetskarin tukevasti kiinni. Ei ehkä mikään kässänopen unelmasuoritus mutta kelpaa itselle ekaksi tekeleeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!