30. elokuuta 2014

Vinoraitaa ja vauvan body.

Metsolasta tilaamani 60centtinen pätkä mustavalkoista vinoraitakangasta osottautuikin yllättävän riittoisaksi. "Jämäpalasta" oli tarkoitus aluksi ommella molemmille lapsille pipot mutta päätinkin tehdä siitä vauvalle bodyn. Idea lähti siitä kun vaatekaapissa pyöri vanha body, jonka kuosi ei ollut lainkaan makuuni. Niinpä päätin purkaa sen ja tehdä osista kaavat.

Alkuperäisen bodyn kaula-aukko oli toteutettu ompelemalla saumat lomittain, jolloin siihen ei tarvitse neppareita/nappeja lainkaan. Aluksi pähkäilin hirveästi miten saan ilman ohjeita kyseisen kaula-aukon tehtyä mutta loppupeleissä se olikin maailman helpoin ommeltava. Olin vain ajatellu ompeleet aivan liian monimutkaisesti. Bodyn surauttikin esikoisten päikkäreiden aikana.

Haaraosaan tuli testattua myös ensimmäistä kertaa neppareita. Ostin taannoin paketillisen neppareita ja kohdistuslaitteen jolla sai suht näppärästi nepparit kohilleen. Ainut vain, että nepparit jäi vasaraa käyttäessä liian löysälle. Painelin jälkeenpäin vielä pihdeillä osat paremmin kiinni ja se osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi. Kanttauksiin käytin mustaa, ohuempaa trikoota. Kooksi tuli arviolta 68cm.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!