16. heinäkuuta 2015

Softshelliä syksyyn.

Kerta niitä helteitä ei tunnu tulevan niin kai sitä on alettava valmistautumaan syksyyn.. Ostin Eurokankaasta mustaa softshelliä kun näin Ottobren numerossa 4/12 kivan mallisen haalarin ohjeen. Sain pakan lopun hieman edullisemmin ja siitä riittikin pojan haalariin (koko 92cm) sekä tytön ulkoiluhousuihin (koko 104cm) ja vielä jäi palanen ylikin.

Softshell tai Eurokankaan nimellä muistaakseni foxshell oli todella miellyttävä ommella. Menin vain ostamaan hieman liian lyhyen vetoketjun haalariin ja huomasin tämän kun olin ehtinyt jo leikkaamaan kankaan. Noh, asia kyllä korjaantui kun sovelsin ohjetta hieman. Haalari oli super helppo tehdä, voi olla että tulee vielä tehtyä toinen eri kankaasta vain. Lisäsin ohjeesta poiketen kuminauhat puntteihin niin lahkeet ei nouse koko ajan ylös.

Ompelin sekä haalarin- että housujen lahkeisiin heijastimet. Heijastinnauha oli silitettävää matskua mutta päädyin ompelemaan sen ettei nauha ala heti ensimmäisen pesun jälkeen repsottamaan.

Housuihin löytyi kaava ihan sattumalta jo lainaamastani kirjaston Ottobresta. Tein tarkoituksella 104cm housut vaikka kokoa pienempikin olisi varmasti ollut passeli mutta josko nuo menisi vaikka keväälläkin sitten. Taskun reunoihin ompelin korallin värisestä resorista reunat niin sopii mainiosti sitten uuteen pinkeistä pinkeimpään kuoritakkiin :D. Vyötäröllä ja lahkeensuissa on kuminauhat kiristämässä.

Tytölle piti demonstroida heijastimien toimivuus ja tärkeys :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!