21. tammikuuta 2014

DIY Boot cuffs


Olen jo pidemmän aikaa ihastellut tällaisia boot cuffseja ja Budapestissäkin niitä näkyi kaupoissa. En millään saa mieleeni näille suomenkielistä sanaa, olisiko ihan vain säärystimet? Tai saapassäärystimet.. Korjatkoon ken tietää oikean termin. Itsellä on usein saappaiden kanssa ongelma, että niissä on liian leveät varret, joten nämä myös auttavat siihen pulmaan. Tosin nyt löysin Timberlandilta aika kapeavartiset nahkasaappaat.

En ole hetkeen neulonutkaan palmikkoneuletta, joten etsin netistä kivan näköisen palmikon ohjeen ja loput sovelsinkin itse. Laitan tähän vielä ohjeen, jos joku haluaa myös tehdä tällaiset.

Malli: omasta päästä, palmikko Yhteishyvä
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 5mm

Neulomieni säärystimien koko on xs/s, itselläni on melko kaposet pohkeet. 

Ohje:
Aloita luomalla 35s. 
1.krs: ensimmäiset 6s oikein, 1s nurin, 9s palmikkoa, 1s nurin ja 18s oikein.
2.krs: 19s oikein, 9s nurin ja 7s oikein.
Näitä kahta kerrosta toistetaan yhteensä 84 kerrosta tai sen verran kuinka leveän säärystimen haluat. 
Päättele langat ja ompele sivut yhteen ja neulo toinen samanlainen. Boot cuffsit on valmiit! :)

Palmikon ohjeesta (Kuva: Yhteishyvä) poiketen tein molempiin reunoihin yhdet nurjat silmukat eli silmukoita siinä on yhteensä 11.


2 kommenttia:

  1. Jenniiii! Teeppä mullekin tämmöset joskus jos sulla on aikaa!?:) Maksan sulle! Mä oon käyttänyt normi säärystimiä saappaissa ja ne on todella ahtaat ja ahdistavat! Ja oon miettinyt miten tyypit pystyy pitään niitä jalassa ja nyt ymmärrän :D ne on siis tuollaiset lyhyenmalliset :'D Olin kuolla nauruun ku ekan kerran nää sulla instagramissa näin. Miksei missään kaupoissa ole näitä?? ainoastaan niitä normi säärystimiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitääpä joku kerta sullekin tällaset tikutella! Nää on kyllä huomattavasti miellyttävämmät saappaissa mitä normisäärystimet! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!