1. tammikuuta 2015

Lyhtyjä pilttipurkeista ristiäisiin.

Kuopukset ristiäiset lähestyy kovaa vauhtia ja koristeidenkin teko jäi hieman viime tippaan. Etsin valmiita tuikkukippoja monesta kaupasta ja kun mieluisia ei löytynyt enkä raaskinut Iittalan Kivi-lyhtyjäkään ostaa hirmuista satsia niin päätin taas kierrättää pilttipurkkeja. Kävin Sinellistä ostamassa leveää pitsiä, liimanauhaa sekä paperinarua. Sitten yhtenä iltana rykäsin parikymmentä purkkia lyhdyiksi. Olin varannut pitsiä kaksi metriä kun jotenkin oletin, että riittäisi se 10cm per pieni pilttipurkki mutta niiden ympärysmitta onkin lähes 20cm. Puolet lyhdyistä saikin silkkipaperipäällisen kun en jaksanut lähteä ostamaan enää lisää pitsiä.

Liimailin jämäkän teipin avulla pitsit kiinni, kiersin muutaman kierroksen paperinarua suuaukon ympärille ja jätin kipposet odottamaan savikoristetta. Tein valkoisesta savesta sydän-koristeita, joihin painoin osaan V-kirjaimen ja osaan kastehelmikoristeen. Sitten vain sydämet kiinni paperinaruun - krumeluurimmat silkkipaperilyhtyihin ja yksinkertaisemmat pitsilyhtyihin ja narut rusetille.
2 kommenttia:

  1. todella upeita :) upeaa miten jaksat.. minä jaksoin nuorimmaiseni kasteeseen vain syötävät vääntää osittain itse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä sitä juhlien jälkeen olikin aika poikki kun oli kans väsänny urakalla syömisiä edellisenä iltana. Toisaalta tuo lyhtyjen ja kutsujen näpertely on sellasta terapeuttista et mielellään sen ajan niihin yrittää etsiä :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!