17. maaliskuuta 2015

Kevättakki tytölle.

Vihdoin sain aikaiseksi tilattua pari irtonumeroa Ottobre-lehteä kun bongasin niissä ihania ohjeita. Niinpä aloitin ompelemaan 2-vuotiaalle tytölleni kevättakkia kun (äitille) mieluista ei kaupoista löytynyt. Ostin Ikeasta kankaat takkiin ja hintaa niille tuli vain noin kympin verran! Päälliskankaaksi valitsin mustavalkoisen Revviva-kuosin ja vuoriksi ihan perus mustan puuvillakankaan.

Kooksi päädyin tekemään 104cm, jotta takki menisi vielä syksylläkin. Kasvuvaraa siinä tosiaan on, ainakin pituudessa mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Takki oli loppupeleissä tosi helppo ommella lehden selkeiden ohjeiden mukaan ja tuli samalla opittua monta uutta kikkaa mitkä helpottivat työtä.

Voi, en meinaa maltaa odottaa että pääsen seuraavien ompelusten kimppuun. Aika vaan on niin kortilla nykyään kun ommella voi vain lasten päikkäreiden ja yöunien aikaan ja usein iltaisin on itsekin sitten niin väsynyt ettei jaksa enää kaivaa konetta esiin.


Takkiin tuli veikeät taskut.

Tästä elohopeasta oli vähän vaikea saada mallikuvia kun nyt on enposeeraa-kausi.

Takki on edelleen sopiva, puoli vuotta myöhemmin :)

9 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki! Olen aina mieltänyt Ikean kankaat verhokankaiksi, mutta toimii kyllä tässäkin älyttömän hyvin. :) Minkälaista materiaalia tuo kangas on ? Liian jäykkää esim. mekkoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo itsekin oon aiemmin vaan verhoja ja tyynynpäällisiä Ikean kankaista tehny mutta hyvin passasi takkiinkin. Tuo kuviollinen kangas on jotain sekoitetta, ei selvinny tarkemmin mitä äkkiseltään vilkaisin. Se ei kuitenkaan hirmu jäykkää ole et varmasti vois olla mekkoonkin hyvä. Jousta ei vain yhtään sit :).

   Poista
 2. Todella upea takki! Osui silmiin googlen syövereistä ja piti tulla ihastelemaan. Sääli ettei tuollaista saa tälläinen käsistään vähemmän kätevä ostaa valmiina kaupasta...

  VastaaPoista
 3. Hei, ihana takki! En myöskään löydä millään mieleistä takkia 2-vuotiaalle tytölleni. Teetköhän tämmöstä tilauksesta tai myytkö tätä?:);) t. Sarkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 En valitettavasti tee tilauksesta takkeja, ainakaan tällä hetkellä kun aika ei oikein meinaa riittää edes omien lasten vaatteiden ompeluun :/. Ilmoittelen tänne jos joku krt valmistuisi takki myyntiinkin. Kannattaa kokeilla itsekin ommella tuollaista takkia jos vain kone ja yhrään ompelun alkeita löytyy :)

   Poista
 4. Onpa ihana kangas ja kaunis malli takissa! Mistä Ottobreen numerosta tuo kaava on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos :). Takki on 6/14 Ottobresta ja nimellä Happy Combo. Pidensin muistaakseni hieman takkia ohjeesta poiketen. Tuo on kyllä ollu niin mieluisa takki tytöllä!

   Poista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!