31. toukokuuta 2015

Parveke uusiksi.

Tänään meidän parveke sai vihdoinkin uuden ilmeen. Ennen olin siihen ihan semi-tyytyväinen mutta partsin siistinä pitäminen ja sisustaminen tuotti hieman päänvaivaa. Pari vuotta parvekkeella oli molemmissa päissä pienellä alueella puisia parvekelaattoja jotka oli vähän vinksin vonksin kun eivät pysyneet kiinni toisissaan (mikä ärsytti ihan suunnattomasti). Muulla alueella näkyikin sitten betonilattiaa johon olin laittanut pari pitkää bukleemattoa. Parvekkeen malli on myös aika haastava sisustuksen kannalta sillä pituutta löytyy 9m mutta syvyys on ainoastaan 1,5m.

Pohdimme pitkään mitä kehittäisimme lattialle ja onneksi pähkäilimme tarkkaan kun lopulta löysimme Ikean tummanharmaat Runnen-laatat. Samoihin aikoihin myös Oma Koti Valkoisen Miia oli laatoittanut oman parvekkeensa kyseisillä laatoilla ja hänen blogiinsa laittamat kuvat varmistivat päätöstämme entuudestaan. Olen niiin onnellinen laatoista! Asensin ne itse paikoilleen ja isäni sirkkelöi reunapalat oikeaan mittaan niin lopputulos on todella siisti.

Päivässä sain imuroitua, luututtua ja asennettua uuden lattian sekä laitettua tavarat paikoilleen. Olemme etsineet kapeaan tilaan mahtuvaa kulmasohvaa mutta vielä ainakaan ei ole tullut mieluista/sopivaa vastaan. Niinpä siirsin sisältä valkoisen Artekin penkin päätyyn ja vanhat mustat pöytä sekä tuolit saivat jäädä. Ja tokihan tytölle piti myös oma pöytä olla!


Lähtotilanne aamupäivällä kun vanhat laatat oli viety pois ja siivous aloitettu.

Laatat oli tosi nopsa napsautella kiinni toisiinsa.
Koko oven mitalle ei mahtunut laattoja mutta bukleematosta
leikattu palanen antaa ihan siistin ilmeen.
Valmis partsi! Toisesta päädystä löytyy tällä hetkellä vain grilli,
joten sinne täytynee vielä kukkaruukku ja tuoli hankkia.

26. toukokuuta 2015

Pipo ja haaremihousut vauvalle.

Kangasvarastot meinaa tällä hetkellä huutaa tyhjyyttään tai ainakin isompien palojen osalta. Niinpä olen kierrättänyt omia vanhoja vaatteitani ja ommellut niistä vauvalle. Vanhasta paidastani valmistui rennot haaremihousut Ottobren kaavalla ja tunikani helmasta & vanhasta topistani pipo.



17. toukokuuta 2015

Kevättakki tytölle Marimekon Siirtolapuutarha-kankaasta.

Viime yönä valmistui toinen kevät/syystakki tytölleni. Kaapissa pyöri pitkään Marimekon pöytäliina Siirtolapuutarha-kuosilla ja muu kuin vahakangasliina kun ei oikein lapsiperhettä palvele niin päätin hyödyntää liinan ja ommella siitä tytölle takin. Kangasta jäi vielä vaikka millä mitalla, joten siitä saattaa syntyä vielä lasten serkulle pikkuinen takki. 

Otin huvikseni aikaa kauanko takin tekemiseen kului ja se oli vähän vajaa 6h kun kaavat oli viime kerrasta valmiina. Puoli 3 yöllä pääsin nukkumaan kun ennen ysiä aloitin ompelun illalla. Tuossa takissa on muutama hikikarpaloita nostattava työvaihe mutta uskoisin niidenkin helpottavan jos tekisi muutamat takit vielä ja hommaan tulisi rutiinia :).

Malli on siis sama kuin aiemmassakin takissa eli Ottobre 6/2014 Happy Combo -takki ja koko 104cm. Takin vuori on korallin väristä puuvillaa ja resorit tummempaa korallia mikä ei kyllä kuvissa niin pääse oikeuksiinsa, mutta luonnossa kyllä tosi herkullisen värinen kokonaisuus.