1. kesäkuuta 2015

Tripp Trappiin uudet päälliset.

Ostimme aikoinaan esikoisen Tripp Trappiin kissa-kuvioiset päälliset käytettynä kun en löytänyt mistään mustavalkoisiakaan (ylläri!). Silloin jo mietin ompelevani niiden päällisten mukaan uudet mutta projekti tuntui jotenkin työläältä ja toteutus jäi sitten ajatuksen tasolle. Nyt kun kuopus on alkanut käyttää myös esikoisen tuolia kun ei ole vielä ehditty toista ostamaan, on pehmusteet kaivettu jälleen esille. Tällä kertaa päätin kokeilla mitenkä vahakangas passaa ommeltavaksi.

Olin jo päättänyt kuosin valmiiksi ja lähdin ostamaan Marimekosta Puketti-kangasta. Kankaan kukissa olevat vihreät pisteet kuitenkin häiritsi jotenkin silmääni ja päädyin pitkän harkinnan jälkeen Muija-kankaaseen. Ostin kangasta puoli metriä mikä ei aivan riittänyt pehmusteisiin vaan jouduin käyttämään istuinosan pehmikkeen alapuolella parit suikaleet mustaa puuvillaa mutta se ei käyttöön vaikuta tai näy edes päällepäin. Uskon, että jo 60cm olisi riittänyt kaikkiin osiin.

Piirsin kaavat vanhoista päällisistä kaavapaperille ja saumavarojen kera leikkelin vahakankaasta. Kangasta oli yllättävän miellyttävä ommella vaikkakin vikatikkeihin ei ollut oikein varaa kun jokainen neulanjälki näkyy kankaassa. Niinpä lapsosten päiväunien aikaan surautin päälliset ja tulipa ensimmäistä kertaa testattua myös ompelukoneen napinläpi-toiminto, joka oli todella simppeli. Ommellessa tuli tehtyä jotkin kohdat kantapään kautta mutta lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen, ehkä sitä joskus saattais vielä toisetkin tehdä :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!