24. syyskuuta 2015

Betonitimantti.

Betonisten kynttilälyhtyjen jälkeen sain ajatuksen, että kokeilisin betonitimanttien tekoa. Timanttien tekeminen ei tosin menny ihan niin kuin olin ajatellut mutta vähän kuitenkin sinne päin :D. 

Tulostin aluksi 3D-timantin ohjeen jonka piirsin tukevammalle pahville ja leikkaaliimailin kokoon. Vahvistin saumoja vielä teipillä ja kontaktimuovilla mutta tässä kohtaa olisi pitänyt olla huolellisempi. Pahvi nimittäin kostui ja pehmeni hvyin pian massan laittamisen jälkeen. Laitoin timangit kuivumaan suppiloihin, jotta ne pysyisivät koko kuivumisprosessin suorassa. 

Annoin timanttien kuivaa pai päivää ja sitten uskaltauduin ottamaan pahvit pois. Ikäväkseni huomasin, että pahvi oli niin vettynyt saumakohdista jolloin toisen timantin sivuun oli tullut pullistuma. Kokeilin hieman hioa pullistumaa tasaisemmaksi mutta eipä siitä juurikaan betonia enää irronnut. Toinen timantti onnistui onneksi hieman paremmin. Toki nämä timantit voi asetella niin, ettei huonompia kohtia näy. Olihan nämä kuitenkin ensimmäiset itse tekemät muotit, että vielä voi treenata ja ensi kerralla tietääkin jo mitä tehdä toisin :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!