11. marraskuuta 2015

Mustavalkoiset Marimekko-villasukat.

Eilen valmistui toiset Marimekko-villasukat. Ensimmäiset löytyvät täältä. Alotin nämä villasukat innolla jo jokin aika sitten ja ekan sukan sainkin valmiiksi parissa illassa. Mutta se sukka vain ärsytti tai siis sen kuvio. Neuloin nimittäin Tiiliskivi-kuvion jälkeen Lokki-kuvion mutta se ei vain iskenyt vaikka muunsin kuosin ihan ohjeeksi netin sovelluksella. Pari päivää sitten päätin ottaa sukat taas työnalle ja purkasin sukkaa ja neuloin uudet kuviot. Sitten tuli mieluinen ja toinen sukka valmistui myös nopsaa. Tällä kertaa halusin molempiin sukkiin samat kuosit. Malli: omasta päästä, Marimekon kuoseja mukaillen
Lanka: Novita 7veljestä
Puikot: 3,5mm


MUOKKAUS 03/20: Saan näistä sukista melkein viikottain yhteydenottoja, että löytyykö näihin ohjetta. Niinpä päätin tehdä kuvioista kaavan, jotta muutkin voivat näitä tehdä :) Nämä minun 37/38-koon sukat olen tehnyt 48 silmukalla. Alkuun tein 12 riviä 2o2n joustinneuletta ja sitten aloitin kuvion. Kantapään tein kuviossa rivin 33 jälkeen ja jatkoin kuviota kantapään valmistuttua. Kärkikavennukset aloitin valkoisella, kuvion päätyttyä.


Jos nyt tekisin nämä niin käyttäisin kyllä jotain muuta lankaa etteivät nyppyyntyisi niin helposti :)

Huom! Ohje on tarkoitettu vain yksityiskäyttöön, ei käytettäväksi myytäviin tuotteisiin.

8 kommenttia:

 1. Nämä ovat mielettömän hienot!
  Nm. Kivet-, räsymatto- ja raitafani. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Itselläkin on etenkin räsymatto ehdoton suosikki tällä hetkellä :)

   Poista
 2. Hei! Etsinyt nyt kolmatta päivää netistä sovellusta jolla laskea kuvioihin silmukoita. Vinkkasit tuossa yllä jostain, saisinko linkin siihen?
  Btw iiiihanat villasukat!

  Fiipi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Latasin tällaisen KnitBird-ohjelman (ilmaisversio) ja sillä sain ainakin mustavalkoisena lokki-kuvion tehtyä eli en ole kokeillut miten toimii monivärisiin kuviin :). Toivottavasti tuosta on apua sinulle! http://knitbird.com/#get

   Poista
 3. Hei! Löysin nämä sukat vasta näin kyöhään, mutta on kyllä niin ihanat että tarvitsen nämä itselleni. En itse osaa neuloa, mutta pyytäisin mummua tekemään. Onko näihin sukkiin mahdollista ohjetta?, sillä mummu ei ilman ohjetta osaa.

  VastaaPoista
 4. Hei! Haluaisin tehdä nämä pitkävartisempana. Olisikohan 60 silmukkaa sopiva määrä? Jos lisäsin vain kuvioriveihin 12 silmukan verran eli kaksi kuvion osaa�� Ja nilkan kohdalla vois kaventaa,ettei teräosasta tulisi liian löysä. Miltä kuulostaisi?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!