27. marraskuuta 2015

Pillihimmeleitä.

Olen aivan hurahtanut pillihimmeleihin tällä hetkellä! Tilasin aluksi eBaystä mustia ohuita pillejä mutta enhän tietenkään malttanut odottaa niiden saapumista, joten kävin ostamassa Sinellistä 800kpl:n pillipakkauksen :). Sinellin pillit sekä myös netistä tilaamani ovat vain 3mm paksuja niin niistä on helppo askarrella ja asettuvatkin nätisti verrattuna paksumpiin pilleihin. Nyt riittää hetkeksi siis mustia pillejä. 

Tein aluksi Timanttihimmelin, jonka ohjeen bongasin Magdan kotona -blogista. Kannattaa käydä kurkkaamassa, häneltä löytyy selkeä kuvallinen ohje himmelin tekoon ja muutenkin ihana blogi!


Pillihimmelissä käytin paksua neulaa ja mustaa ompelulankaa. Painavahko neula sujahti helposti pillien läpi, joten himmeli valmistui suht sukkelaa. Mies tosin päivitteli moneen kertaan mun askartelujen aikana, että miten mulla voi riittää kärsivällisyys näpertää moista. Kyllä sitä alkoa itseäkin välillä huvittamaan kun pari kertaa solmin timangit väärästä kulmasta roikkumaan.. :D

Toisena kokeiluna oli Paapo-putiikin pillikranssi. Heillä oli myös todella helppo ja selkeä ohje. Yhden kranssiosuuden kun malttoi seurata ohjeesta niin kuusi muuta tulivat ulkomuistista. Kaikki pillit olivat saman pituisia ja yhdistämiseen käytettiin ohutta rautalankaa. Rautalangan ansiosta työtä oli helpompi käsitellä kun se on jämäkämpi ja pysyi paremmpin ojennukssa. 

Olisin halunnut tehdä kokopitkistä pilleistä mutta rautalankaa oli niin vähän jäljellä, joten tein 6cm pilleistä ja halkaisijaksi tuli noin 27cm. Seuraava kranssi tulee kyllä isompana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!