13. toukokuuta 2016

Tunika x2.

Vihdoin sain ommeltua itsellenikin jotain sitten yläasteaikojen. Tähän saakka on tullut aina vain lapsille ja lahjaksi ommeltua mutta nyt on valmistunut jo kaksi tunikaa itselle! 

Ensimmäisen tunikan kangas lähti mukaan käsityömessuilta ja se on Käpysen Solmu-trikoo. Ostin messuilta metrin valmispalan ja meni kyllä todella tiukille, että kaikki osat sai leikattua palasta. Kuviolla kun ei ollut väliä niin kaavat pystyi asettelemaan ylösalaisinkin kankaalle. Kaavana käytin Ottobren 5/2013 numerossa olevaa Friday evening -kaavaa. Piirsin kaavat aluksi koossa 36 mikä olikin juuri passeli hartioiden kohdalta mutta muuten sai kyllä kaventaa ja lyhentää rutkasti, varmasti yli 34 koonkin.



Toinen tunika valmistui eilen ja sen ompelin Jyväskylän kangaskaupan valko-mustasta raitatrikoosta johon yhdistin Eurokankaan pellavaa. Siihen käytin kaavana ikivanhaa mekkoani joka on joskus ulkomailta tuotu. Pakko kyllä vielä parit tunikat ommella - nämä kun on niin kivoja työvaatteinakin! Kannattaa muuten poiketa Jyväskylän kangaskaupassa jos täällä päin liikutte, tosi kattava valikoima trikoita ja aivan huippua palvelua! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!