11. tammikuuta 2017

Vaatetta itselle ja 2x Kahden Paita

Yhden tilaamistani Kiina-pitseistä päätin käyttää omaan paitaan. Ompelin ihan perus mustasta trikoosta paidan johon ompelin käsin pitsin kiinni. Nyt kun on enempikin tehnyt itselle vaatteita niin on ihan mahtavaa kun niistä saa oikeasti juuri oikean kokoisia. Lähes poikkeuksetta kaupanvaatteissa on auttamatta liian lyhyet hihat tai ne eivät muuten vain istu päälleni.

Nykyään lisään normi kaavoihin samantien reilusti mittaa hihaan ja helmaan, helpompi sitten lyhentää kuin pidentää. 

Jokin aika sitten bongasin Vimman sivuilta Human-collegea, jota olin kyttäillyt jo hyvän aikaa. Harmikseni luin facebookin ompeluryhmästä useita kommentteja joissa kerrottiin kankaan haalistuneen/nukkaantuneen rajusti jo ensimmäisessä pesussa. Mietin pitkään teenkö metrin palasta vaatteen itselleni vaiko jotain lapsilleni mutta tulin siihen tulokseen, että omaa vaatettani ei luultavasti tarvitse pestä niin usein mitä päiväkotilaisten niin ompelin siitä mekon itselle. En edes raaskinut esipestä kangasta vaan tein mekosta hieman reilumman. Käytetään nyt niin kauan kuin kangas pysyy hyvänä.
Lainasin kirjastosta Mekkotehtaan uusimman kaavakirjan "Mekkotehdas Koulutyttöjen tyyliin" ja siinä oli montakin mielenkiintoista ohjetta. Kerta kirjaa jonotti useampi ompelija enkä jaksanut piirrellä useita kaavoja niin päätin lopulta ostaa kirjan itselleni.

Ensimmäinen Kahden Paita valmistui Nappinjan kukkacollegesta. Tämä kuosi kävi mielestäni tosi hyvin tähän paitaan. Ehkä ihan aavistuksen jämäkämpää olisi saanut kangas olla mutta hyvältä se nytkin tuntuu ja näyttää.

Toisen Kahden Paidan ompelin Eurokankaan palalaarista löytyneestä kankaasta. Itselläni ei ole mitään hajua mitä matskua ko. kangas on mutta aika varma että jotain keinokuituja. Yhdistin molempiin paitoihini oikeaa nahkaa ja niillä saikin kivat yksityiskohdat vaatteisiin. Taas olin niin onnessani kun hihat ovat tarpeeksi pitkät eikä niitä tarvitse koko ajan nykiä alaspäin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!