13. heinäkuuta 2014

Vauvantarvikkeita ommellen.

Ostin juuri oman ompelukoneen, josta haaveilin pitkään. Alkuun lainassa oli varmaan pari vuotta kaverin upouusi Brother kunnes vihdoin ja viimein sain sen palautettua ja nyt tauon jälkeen oli hommattava sitten ihan ikioma Singer. Kyseessä on siis ihan peruskone joustinompeleineen, mitkä halusinkin koneessa ehdottomasti olevan. Luulen, että nyt tulee ommeltua melko paljon lastenvaatteita.

En muistanutkaan miten mukavaa ompelu onkaan! Näin viikonloppuna kaapista ei tosin löytynyt kuin jämäkankaita mutta alottelin reenaamisen jo pikkutöistä :). Ensimmäisenä ompelin tulevalle vauvalle muutamat tuttinauhat, jotka näin hyödylliseksi esikoisellakin ettei ole aina tutti hukassa. Mitan otin valmiista tuttinauhasta ja tarvikkeet tilasin netistä.

Tuttinauhoja.

Olin ostanut aiemmin varastoon isokokoisen raidallisen t-paidan (mustavalkoisen tietty :D) alennusmyynnistä ihan vain kankaaksi, joten ompelin siitä pienet tumput vauvalle. Resorikin löytyi omasta takaa ja malli tuli omasta päästä. Kangas oli vaakaraitaista mutta tein leikkaukset vinoon vaikka kangas ei joustakaan niin hyvin. En nähnyt siinä ongelmaa kun tumpuissa kankaan ei tarvitsekaan joustaa paljoa.

Vauvan tumput.

Päivän päätteeksi tuli vielä surautettua lapsille lakanat Finlaysonin Elefantti -kankaasta. Tiedän, että niitä olisi löytynyt valmiinakin mutta ei meidän Ikean peittoihin sopivissa koossa. Enkä halunnut vartavasten ostaa uusia peittoja, sillä nykyisiin peittoihin löytyy jo muutamat pussilakanat. Niinpä tilasin alesta yhden parivuoteen pussilakanan ja leikkasin siitä sopivat palaset. Ompeleet ja huolittelut vaan reunoihin - ja valmista on! Kangasta jäi vielä tyynyliinoihin ja johonkin pieneen työhön.

Lasten lakanat Elefantti-kankaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!